Zacznę może od razu od tego, że przejrzałem wszystkie wątki związane z tematem na forum i nie ma odpowiedzi. Jak wymienić żarówkę podświetlającą przycisk włączający obieg wewnętrzny powietrza w kabinie?
Żarówka ukryta pod pokrętłem nawiewu oświetla 3 pokrętła. Natomiast przycisk klimatyzacji AC i przycisk obiegu wewnętrznego mają osobne żaróweczki.
Doczytałem na forum, że one są (ale tyle to widać). Tylko jak je wymienić?
Udało mi się zdjąć maskownicę plastikową wokół pokręteł wentylacji. Teraz przyciski AC i obiegu sterczą przed moimi oczyma i klapa.
Próbowałem je wyciągnąć na siłę, ale ciągnąłem dość mocno i boję się żeby tego nie wyrwać i nie uszkodzić.
Może to się jakoś inaczej wyjmuje? Pomóżcie pliz.
Środkową gałkę do ustawiania obrotów dmuchawy uchwycić kombinerkami, najlepiej przez szmatkę, aby nie pokaleczyć, i ściągnąć. Pod nią jest żaróweczka
A od kiedy ta żaróweczka oświetla przycisk obiegu wewnętrznego ???????????
Podświetla... Pod pokrętłami i pod przyciskami jest taka przezroczysta plastikowa płytka która "rozprowadza" światłlo... Jestem o tym przekonany na 99% bo i ile dobrze pamiętam, w obu O1 przy spalonej żaróweczce pod pokrętłem cały panel był niepodświetlony, a po jej zmianie wszystko było podświetlone...
Podświetla... Pod pokrętłami i pod przyciskami jest taka przezroczysta plastikowa płytka która "rozprowadza" światłlo... Jestem o tym przekonany na 99%
Tylko koledze to raczej chodzi o żarówke która świeci po wciśnięciu przycisku kolor swiecenia na żółto a nie podświetlanie na zielono całości .
Komentarz